Je kreeg een dagvaarding, wat nu?

Je kreeg een dagvaarding om voor de politierechtbank te verschijnen. Bekijk eerst en vooral de brief grondig en achterhaal zo alle belangrijke gegevens. Zo vind je de dag, het uur en de plaats van de zitting voor de politierechtbank erop terug. Bovendien wordt de reden van de oproeping voor de politierechtbank erop vermeld. Er staat namelijk van welke inbreuk of overtreding je wordt verdacht. De politierechtbank is bevoegd om te oordelen over alle mogelijke inbreuken in verband met het wegverkeer, gaande van overdreven snelheid tot dronkenschap of zelfs het plegen van vluchtmisdrijf. Het is hoe dan ook belangrijk om je voorzorgen te nemen voor de zitting voor de politierechtbank.

Laat je verdedigen door een advocaat na een dagvaarding

Is het noodzakelijk om je te laten verdedigen door een advocaat na het ontvangen van een dagvaarding? Dit is geen verplichting, maar het nemen van een advocaat is wel aangewezen. Beslis je om iemand onder de arm te nemen? Kies dan voor een jurist die gespecialiseerd is in verkeersrecht. Deze kent immers de procedures en weet welke zaken zeker benadrukt moeten worden om jouw belangen te behartigen. Daarnaast kennen advocaten hun weg in het juridische vakjargon en weten zij wat de gebruikelijke gang van zaken is bij de politierechtbank. Als je je laat vertegenwoordigen bij een dagvaarding hoef je niet persoonlijk te verschijnen in de rechtbank. Je krijgt hierover zeker voldoende juridisch advies.

Welke kosten brengt zo’n dagvaarding met zich mee?

Vaak is het zo dat de kosten van een advocaat na een dagvaarding gedekt worden door je rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering wordt vaak samen afgesloten met je voertuigverzekering. Daar de advocatenkosten worden gedragen door je rechtsbijstandsverzekering, is het nemen van een advocaat dan ook een voor de hand liggende keuze na een dagvaarding. Gerechtskosten worden trouwens ook (gedeeltelijk) vergoed door je rechtsbijstandsverzekering

 

advocaat raadsman juridisch rechtbank zaak

ADVOCAAT STRAFRECHT

Juridische bijstand door een advocaat strafrecht


Een recht op RECHTSBIJSTAND verleent u de mogelijkheid om voor uw zaak kostenloos een beroep te doen op een advocaat.
De raadsman zal:

Contacteer ons


ONLINE LIVE CHAT!

Heb je een vraag? Stel ze online!
Je kan altijd op ons rekenen!

CHAT VRIJBLIJVEND MET
ONZE MEDEWERKERS